Hänglås

Köp klassiska hänglås online

Det finns få lås som är så klassiska som ett hänglås. Det är perfekt om du vill kunna låsa in dina värdesaker i ett skåp eller i ett förråd. Hos oss hittar du flera robusta hänglås online som passar för ändamålet. Tänk på att välja en storlek som passar den låsanordning du ska ha hänglåset till. De flesta lås kommer med två matchande nycklar. Numera finns det även smarta kombinationslås där du skapar en kod. Då kan även fler använda låset.

Så fungerar ett hänglås

Ett hänglås har en u-formad bygel som du sätter runt ett objekt. Sedan trycker du bara ihop låset. För att öppna det igen måste du ha en nyckel eller en kod. Det kan alltså liknas vid ett cykellås. För dina allra mest värdefulla saker bör du välja ett hänglås klass 3. Dessa är godkända för att låsa portar och dörrar på insidan. Om ditt hänglås går sönder kan du även köpa ett nytt hänglåsbeslag och fortsätta använda det.

Hänglås för specifika ändamål

En grundregel som du kan ha med dig är att kraftigare hänglås normalt har en högre klass. Om du vill att din försäkring ska täcka en eventuell stöld är det viktigt att tänka på det. Alltså kan du inte låsa en ytterdörr med ett lås i klass 1. Dessa är nämligen till för att låsa skåp och liknande i skolor. Vill du slippa nycklar ska du även välja ett kombinationshänglås. Vet du om att du är benägen att tappa bort dina nycklar är det ofta ett bättre alternativ. Vi har lås som passar alla ändamål och behov.